Amenajarea livingului, ce sa facem si ce nu

Home » Arhitectura si design » Amenajarea livingului, ce sa facem...

Livingul este camera in care, probabil, petrecem cea mai mare parte a timpului, de aceea indicat ar fi sa cream un ambient placut si confortabil. O canapea confortabila si o masuta de cafea trebuie sa fie nelipsite in amenajarea oricarui living.

Finisajele sunt primul pas in amenajarea incaperii. Culorile alese trebuie sa fie in concordanta cu atmosfera pe care vrem sa o regasim in living. Nuantele de bleu, crem etc. creaza o atmosfera calma si linistita, iar culorile aprinse(nuante de rosu, oranj, verde etc.) energizeaza incaperea.

Daca livingul are dimensiuni generoase atunci putem sa folosim si culori inchise in combinatie cu cele deschise, dar si placaje pe suprafete mai mari. De asemenea putem sa optam si pentru un stil de amenajare bogat in decoratiuni ca cel clasic sau traditional.
Daca incaperea are dimensiuni generoase(cel putin 25-30 mp), tavanul este situat la o inaltime acceptabila (cel putin 2.70 m), este puternic luminata natural  si nici o latura a camerei nu este mai mica de 3.70 m, atunci nu exista limitari sau constrangeri in afara celor referitoare la buget, functionalitate si bun gust.

Indiferent de dimensiunile camerei si de bugetul de care dispunem, ne dorim ca incaperea sa fie amenajata cu bun gust, sa nu fie kitsch si mobila sa fie dispusa intr-un mod functional, practic sa existe fluenta in utilizarea corpurilor de mobiler.

1+2

In cazul in care livingul are dimensiuni mai mici,  sau nu are ferestre generoase pentru a fi luminat corespunzator, sau tavanul este mai jos, atunci este recomandat  sa folosim cat mai mult culori deschise si chiar nuante de alb pentru a crea impresia de spatiu.

Este recomandat sa nu folosim multa mobila, pentru a nu incarca spatiul, iar cea pe care o folosim sa nu abunde in decoratiuni si sa nu fie masiva sau foarte inalta. Putem sa folosim cu moderatie culori mai inchise sau placaje, dar acestea nu trebuie sa fie dominante in incapere. Daca vrem sa cream contraste putem sa o facem folosind decoratiuni sau accesorii colorate. Putem sa folosim si vopsele in culori aprinse, atata timp cat nuantele deschise raman dominante in incapere.

In livingurile de dimensiuni mai mici, recomandam folosirea corpurilor de iluminat amplasate pe tavan(spoturi, lustre, etc.) si mai putin aplice sau veioze, deoarece iluminarea de sus in jos a unei incaperi este propice pentru ca nu evidentieaza peretii ci doar prezinta livingul in ansamblu.  3+4Amenajarea livingului trebuie realizata cu bun gust, indiferent de dimensiunile camerei, de aceea va recomandam sa alegeti cu grija finisajele inerioare si mobilierul astfel incat imaginea de ansamblu  sa fie  una placuta, la final.

Arhitectura si design | | Comments Off on Amenajarea livingului, ce sa facem si ce nu

bla bla

« »