Ce trebuie sa faceti cand doriti o modificare in apartament

Home » Arhitectura si design » Ce trebuie sa faceti cand...

Indiferent ca doriti sa faceti o recompartimentare interioara, sa demolati un perete, sa mariti un gol de fereastra sau de usa, aveti nevoie de autorizatie de constructie pentru toate aceste modificari. Chiar daca va ganditi sa faceti aceste modificari fara autorizatie, trebuie sa stiti ca este posibil ca unul dintre peretii demolati sa fie structurali si astfel sa afectati structura de rezistenta a blocului. De asemenea, daca veti dori sa vindeti ulterior apartamentul, veti avea nevoie de un nou cadastru cu situatia existenta in apartament, iar acel cadastru va putea fi realizat doar in baza unei autorizatii de constructie.1

Primul pas pentru obtinerea autorizatiei de constructie este sa depuneti la primarie, la biroul de urbanism, actele necesare pentru obtinerea unui Certificat de Urbanism. In plansele desenate (care vor face parte integrata din dosar) trebuie sa specificati ce modificari doriti sa efectuati in apartament. In baza acestui Certificat de Urbanism se va solicita obtinerea unor avize si acorduri de la diverse institutii ale statului, sau private, (Mediu, Gaze, Inspectoratul de stat in Constructii, etc.).Tot prin Certificatul de Urbanism se solicita si intocmirea unui proiect pentru a se putea obtine Autorizatia de Constructie. In majoritatea cazurilor, atunci cand se propun lucrari de demolare sau de constructie, intr-un apartament, cei de la primarie solicita, tot prin intermediul Certificatului de Urbanism, realizarea unei Expertize Tehnice de structura. Aceasta expertiza se intocmeste, de catre un expert tehnic atestat, pentru a se constata daca lucrarile propuse afecteaza sau nu structura de rezistenta a blocului, si se propun eventuale masuri de consolidare. Este recomandat ca, atunci cand doriti sa efectuati modificari in apartamentul dumneavoastra, sa contacati un arhitect sau un inginer de structura care sa va spuna ce pereti se pot demola, ce pereti se pot realiza suplimentar etc, inainte sa va apucati efectiv sa realizati lucrarile propriu-zise.

Dupa ce aveti gata proiectul si avizele, depuneti pentru obtinerea autorizatiei de constructie/modificare apartament, iar in baza acestei autorizatii, realizati lucrarile pe care le doriti precum si cadastrul apartamentului.

 

Arhitectura si design | | Comments Off on Ce trebuie sa faceti cand doriti o modificare in apartament

bla bla

« »