Despre incalzirea in pardoseala

Home » Arhitectura si design » Despre incalzirea in pardoseala

Incalzirea in pardoseala este de doua tipuri, electrica sau cu agent termic. Incalzirea in pardoseala electrica este de asemenea de trei tipuri si anume:
– cu cablu electric, folosita atunci cand se poate turna o sapa nivelanta, peste care se va monta parchetul sau gresia;
– cu un covor electric, atunci cand nu se poate turna sapa, iar peste covor se pune direct adezivul de gresie si placile de gresie;
– cu placi radiante, pentru atunci cand doriti sa montati in camera parchet. Un material de tip pasta inglobeaza cablul electric, iar deasupra se monteaza parchetul.

Incalzirea in pardoseala cu agent termic presupune montarea unor tevi prin care va circula apa incalzita. Aceste tevi se monteaza sub sapa nivelanta si vor fi conectate la centrala termica.

Pentru a nu se pierde caldura realizata de sistemul de incalzire prin pardoseala catre sol, se recomanda montarea unei termoizolatii din polistiren extrudat fie pe pardoseala de beton armat, fie sub aceasta. Incalzirea in pardoseala cu tevi de apa, se monteaza adesea pe o placa de polistiren cu nuturi, aceste nuturi functionand ca si ghidaje pentru montajul tevilor.164_62_art_2012-03-13_12.40.33  Daca, spre exemplu, montati incalzirea in pardoseala la etaj si doriti ca si parterul sa fie indirect incalzit, atunci nu mai este necesar sa puneti izolatia de polistiren, iar fixarea tevilor sau a cablurilor se va realiza cu benzi de fixare sau grile si cleme de fixare.
Ambele sisteme de incalzire prin pardoseala pot fi conectate la un termostat pentru a regla temperatura in camera, in functie de preferinte dar si pentru a programa declansarea sau intreruperea functionarii sistemului la anumite ore.

Incalzirea in pardoseala poate fi folosita impreuna cu orice tip de finisaj (gresie, parchet, piatra), dar atunci cand folosim parchet trebuie sa fim atenti ca acel tip de parchet sa poata fi folosit cu acest sistem de incalzire. Ideal este parchetul dublustratificat daca vrem sa folosim incalzire in pardoseala, deoarece acesta are o variatie dimensionala scazuta la schimbarile de temperatura.

Este preferabil ca sistemul de incalzire prin pardoseala sa nu fie singura sursa de incalzire a locuintei ci sa se foloseasca impreuna cu incalzirea clasica, cea cu corpuri statice, deoarece apa in tevile montate in pardoseala ajunge la o temperatura mult mai mica decat cea din calorifere. De asemenea daca se defecteaza ceva la sistemul de incalzire in pardoseala, iar acesta nu mai functioneaza, va fi foarte dificila inlocuirea lui.

Acest tip de incalzire asigura un comfort sporit utilizatorilor si se preteaza, mai ales, in spatiile cu finisaje reci (gresie, marmura, piatra etc.)

Arhitectura si design | | Comments Off on Despre incalzirea in pardoseala

bla bla

« »